Underhåll av träfönster

334331932_162271519951405_3952494048736832415_n

Att regelbundet underhålla träfönster är viktigt för att förlänga deras livslängd och hålla dem i gott skick. Här är några tips för att underhålla träfönster:

Rengöring: Rengör fönsterbågarna regelbundet med en mjuk trasa och varmt tvålvatten för att ta bort smuts och damm. Använd aldrig starka kemikalier eller slipmedel, eftersom det kan skada träet.

Målning: Måla fönsterbågarna regelbundet för att skydda träet mot fukt, mögel och röta. Använd högkvalitativ utomhusfärg och se till att ytan är ren och torr innan du målar.

Tätningar: Kontrollera regelbundet tätningarna runt fönstren och byt ut dem om de har börjat spricka eller släppa. Detta hjälper till att förhindra drag och öka energieffektiviteten.

Smörjning: Smörj fönster beslagen minst en gång om året med silikonbaserat smörjmedel för att hålla dem smidiga och fungera korrekt.

Skydd: Skydda fönstren från väder och vind genom att installera takskärm eller markiser och se till att vattenavrinning är korrekt för att förhindra skador på träet.

Genom att följa dessa underhållstips kan man hjälpa till att förlänga livslängden på träfönster och hålla dem i gott skick.

Fönsterrenovering Nacka
Fönsterrenovering Huddinge

Tips för Underhåll av träfönster

Här är några fler tips för underhåll av träfönster:

Inspektion: Inspektera fönstren regelbundet, minst en gång om året, för att kontrollera om det finns några sprickor, skador, eller tecken på försämring. Om det finns några skador eller sprickor, rengör och reparera dem omedelbart för att förhindra att problemen förvärras.

Ventilation: Se till att fönstren är väl ventilerade för att förhindra överdriven fuktighet och mögelbildning. Öppna fönstren regelbundet för att släppa in frisk luft och se till att ventilationsspalt arna inte täpps till.

Skydd: Skydda fönsterbågarna mot direkt solljus och regn genom att installera markiser eller gardiner. Detta minskar risken för att fönsterbågarna utsätts för fukt och UV-strålning.

Rätt hantering: Hantera fönster med försiktighet, undvik att slå i dem eller utsätta dem för stötande krafter. Detta kan leda till sprickor och skador på träet.

Genom att följa dessa tips för underhåll av träfönster kan man hjälpa till att förlänga livslängden på fönstren och behålla deras utseende och funktion på lång sikt.

Få ett kostnadsfritt offert

Beskriv ditt ärende & lämna dina kontaktuppgifter i formuläret, så kontaktar vi dig så fort som möjligt.

[contact-form-7 id="2921" title="Begär offert"]