Vad innebär fönsterrenovering?

328937936_1568432943677874_8300165787569750389_n

Fönsterrenovering innebär att man återställer eller förbättrar befintliga fönster istället för att byta ut dem helt och hållet. Renovering av fönster kan inkludera flera olika steg, såsom att reparera eller byta ut skadade ramar eller fönsterbleck, slipa och måla om fönstren, byta ut trasiga rutor, eller förbättra isoleringen runt fönstren för att minska värmeförlusten och öka energieffektiviteten.

Fönsterrenovering kan vara ett bra alternativ om man vill bevara det ursprungliga utseendet och stilen på ett gammalt hus eller om man vill spara pengar genom att återanvända befintliga fönster istället för att köpa nya. En väl utförd fönsterrenovering kan också förbättra funktionen och hållbarheten hos fönstren och öka säkerheten och komforten i ditt hem.

Hur länge håller fönsterrenovering?

Hållbarheten för en fönsterrenovering kan variera beroende på flera faktorer, såsom hur omfattande renoveringen var, vilka material som användes och vilka slags belastningar fönstren utsätts för. Generellt sett kan en väl utförd fönsterrenovering hålla i många år framöver.

Om fönsterrenoveringen omfattade att byta ut skadade delar av fönstret eller installera nya tätningar och isolering kan det förbättra fönstrets funktion och energieffektivitet under många år framöver. Om fönstren också fick en professionell slipning och målning kan det också förlänga livslängden på fönstren.

Det är dock viktigt att komma ihåg att fönster är föremål för slitage och kan påverkas av väder och miljöförhållanden. Därför är det viktigt att fönstren underhålls regelbundet för att hålla dem i gott skick. Att rengöra fönstren och inspektera dem för eventuella skador och problem minst en gång per år kan bidra till att förlänga livslängden på en fönsterrenovering och se till att fönstren fortsätter att fungera effektivt och säkert i många år framöver.

IMG_1978
Fönsterrenovering Bromma

Hur ofta behöver man renovera fönster?

Frekvensen av fönsterrenovering kan variera beroende på flera faktorer, såsom ålder, kvalitet och tillstånd av fönstren, deras ursprungliga installation och användning av byggnaden. Generellt sett kan fönsterrenovering vara nödvändigt var 10-20 år.

Om fönstren har börjat bli svåra att öppna och stänga, visar tecken på försämrad isolering eller läcker luft och drag, kan det vara ett tecken på att de behöver renoveras eller bytas ut. Om fönstren har blivit skadade av vatten eller insekter kan det också kräva renovering.

Det är viktigt att regelbundet inspektera fönstren för att identifiera eventuella problem eller tecken på slitage och ta hand om dem i tid. En årlig underhållsrutin som rengöring och smörjning av fönsterbeslag och kontrollera tillståndet på tätningarna kan också bidra till att förlänga livslängden på fönstren och minska behovet av större renoveringar eller utbyten i framtiden.

Vi på Scandservice finns här för dig!

Vi är ett företag med lång erfarenhet av fönsterrenovering. Vi har en kunnig och erfaren personal som kan hjälpa dig med allt från rådgivning till slutförande av renoveringen. Vi använder kvalitetsprodukter och utför arbetet professionellt. Vi erbjuder också ett brett utbud av fönster och dörrar, så du kan hitta rätt produkt för ditt hem.

Vi erbjuder våra tjänster till företag och privatpersoner. Kontakta oss idag för en offert.

Få ett kostnadsfritt offert

Beskriv ditt ärende & lämna dina kontaktuppgifter i formuläret, så kontaktar vi dig så fort som möjligt.

[contact-form-7 id="2921" title="Begär offert"]